Parteneriate

CONSULTEX prestează servicii de consultanță în cadrul programelor finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Mondială:

Programul ”Business Advisory Services” (BAS) – este finanțat de BERD și are ca scop sporirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) și dezvoltarea pieței serviciilor de consultanță din Republica Moldova. Programul BAS presupune finanțarea parțială a costului serviciilor de consultanță (până la 70% din cost sau nu mai mult de 10 000 EUR).
Criterii de eligibilitate:
    • Întreprinderi micro, mici și mijlocii din Republica Moldova, cu un număr de angajați de până la 500 persoane;
    • Întreprinderi cu capital majoritar moldovenesc, privat;
    • Întreprinderi care nu fac parte din următoarele ramuri: bancar, jocuri de noroc, producție militară, producerea și comercializarea produselor de tutungerie;
    • Întreprinderi care sunt capabile să achite cel puțin 40% din costul proiectului de consultanță. Pentru întreprinderile nou-create această cotă este de 30%.

Programul ”Proiectul de Ameliorare a Competitivițății” (PAC II) – Componența de granturi (MGF) este finanțat de Banca Modială și are ca scop dezvoltarea exporturilor. PAC finanțează până la 50% din costul serviciilor de consultanță, dar nu mai mult de 10 000 EUR. Suportul PAC este destinat ÎMM-urilor din Republica Moldova, care planifică exportul sau intenționează să-și dezvolte exporturile pe piețe noi.
Criterii de eligibilitate:
    • Întreprinderi micro, mici și mijlocii, rezidenți ai Republicii Moldova, cu un număr de angajați de până la 249 persoane;
    • Întreprinderi care exportă sau planifică exportul;
    • Întreprinderi care au minim 1 an de activitate;
    • Întreprinderi care sunt capabile să achite 50% din costul proiectului de consultanță.

Alte forme de parteneriat: Realizarea proiectelor de consultanta de către CONSULTEX implică participarea experților de profil îngust (marketing, vânzări, finanțe, management, etc.) și a specialiștilor experimentați din diferite sectoare, fapt care redă o valoare practică sporită soluțiilor noastre.
De ce optăm pentru parteneriat? Pentru că diferite companii și persoane posedă expertiză diferită. Unind know-haw-ul și experiența noastră, avem posibilitatea să oferim o valoare mai mare clienților, ajutându-i să atingă obiectivele de business. Astfel, cooperând, multiplicăm șansele clienților noștri de-a reuși în afaceri.